tiistai 12. marraskuuta 2013

Vaunuverho


Ompelin vauvaa varten vaunuverhon vanhan ja haalistuneen tilalle. Piirsin verhoa varten kaavan Dookyn mukaan ja muutenkin otin siitä mallia. Tosin jätin tarranauhat laittamatta, sillä niitä ei ole juurikaan tullut käytettyä vanhassakaan verhossa. Meillähän ei ole vielä uusia vaunuja, joten täytyy toivoa, että tuo Dookyn malli on sopiva. Tuplarattaat on kyllä jo tilattu. Kuva Dookysta löytyy esimerkiksi täältä. Sovituskuvassa verho on kiinnitetty Eetun rattaisiin.

Vaunuverhon kangas on ostettu Forssan Kankaisista. Verhon yläreunassa on kaksinkertainen trikoo ja tukikangas vahvistamassa kiinnityskohtaa. Alavaran trikoo ja kanttaukset on tehty harmaasta trikoosta, joka on hankittu Kestovaippakaupasta. Tukikangas on Hanhelista. Purjerenkaat on ostettu Kankaisista ja ripustusrenkaat Babystylesta. Purjerenkaiden kiinnittäminen napakasti oli melko hankalaa ja nyt jännityksellä odotan, pysyykö kangas hyvin paikallaan vai repsahtaako käytössä. Osa renkaista vääntyi kiinnitettäessä, mutta sitä ei toivottavasti huomaa käytössä kovin pahasti.Ompelin samantien toisenkin samanlaisen verhon, niin voi sitten pestäkin verhoa välillä (ja on Eetulle oma, jos hän haluaa nukkua edelleen vaunuissa).

Tässä vielä omat muistiinpanot purjerenkaiden kiinnittämisestä.
Aluksi tein reiät Prymin nepparipihdeillä.

Sitten pujotin purjerenkaan isomman osan oikealta puolelta kohti nurjaa.

Nurjalle puolelle asetin vastinkappaleen.

Sitten renkaan ympärille laitettiin tämä valkoinen osa, jonka avulla vasarointi suoritettiin. Valkoisen osan laitoin niin, että valkoinen vastinkappale oli oikealla puolella ja metallinen nurjalla puolella. Vasarointi tehtiin nurjalta puolelta.

Valmis!
Lisäys 26.11. Tässä vielä verhosta kuva uusissa vaunuissa. Kuvassa näyttää vähän hassulta, mutta käytännössä vaikuttaa juuri sopivalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti