lauantai 16. marraskuuta 2013

Lumihiutalekakku


Olin tänään kansalaisopiston järjestämällä kakun koristelukurssilla. Kurssilla täytettiin ja koristeltiin valmis kakkupohja. Valmiin kakun sai sitten viedä kotiin. Pitihän sitä heti maistaa ja hyvää tuli.
Pohja kostutettiin jaffalla. Minun kakussa välissä on vadelmahilloa ja kermavaahtoa, jonka joukossa on appelsiinituorejuustoa. Täytetty kakku on päällystetty ensin joka puolelta sokerikreemillä (voita 225g, tomusokeria n.4dl, vaniljasokeria 2tl ja sitruunamehua 2rkl).
Kakku on kuorrutettu sokerikuorrutteella, jonka värjäsin vaaleansiniseksi (taisi olla pastaväri kyseessä). Väriä laitettiin hammastikulla vähän massan päälle ja sitten väri taitettiin massan sisään ja massaa pyöriteltiin käsissä, kunnes väri oli tasaisesti levinnyt.
Sitten massasta kaulittiin riittävän iso ympyrä, joka nostettiin ja tasoitettiin kakun päälle. Kakun alareunan viimeistelin taikinapyörällä. Sitten tein valkoisesta massasta muottien avulla lumihiutaleita, joihin laitoin koristeeksi tuubissa olevan sokerikuorrutteen avulla sinisiä kimalleströsseleitä. Valmiit hiutaleet liimasin kakun päälle samaisella sokerikuorrutteella.
Tässä kuvassa näkyy kakun alareuna:
Päivän lopuksi tein vielä muotilla muutaman kilpikonnakoristeen.
Oli kyllä kiva päivä ja oli hauska huomata, ettei se niin vaikeaa ollutkaan kuin miltä tuntui, kun itsekseni yritin viime vuonna tehdä Eetulle synttärikakkua. Ehkä sitä uskaltaa kotonakin ryhtyä kakkuhommiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti