keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Sokerihiiri-huppariKävin tässä jokin aika sitten penkomassa kangasvarastoani. Eetu halusi lähteä mukaani ja ehdotinkin hänelle, että voisin ommella hänelle hupparin. Ehdotin, että näytän hänelle kaksi kangasta ja hän saa valita niistä sopivan. Näytin hänelle Ullakon aarretta-joustocollegea ja Ei pöllömpää-trikoota.


Eetu ilmoitti, ettei kumpikaan ehdottamistani kankaista käy, mutta hän voisi näyttää sopivan kankaan. Niin hän meni kangasvarastolleni ja otti sieltä esiin ihanan värikkään Sokerihiiri-trikoon, josta hän halusi ehdottomasti hupparin. Suostuin tietenkin, kun kangasta oli riittävästi hupparia varten. Kaikki nämä kuosit on hankittu Verson puodista. Sokerihiiren on suunnitellut Leena Renko (kuten myös Ullakon aarteen ja Ei pöllömpää -kuosin). Hihojen keltainen ja hupun vuorin valkoinen trikoo on Majapuulta. Niistä on aiemmin tehty mm. Einolle bodeja (täällä ja täällä) ja jalkapallopaita Eetulle. Resori on Pehemiältä. Uskalsin käyttää raitaresoria ensimmäisen kerran, eikä sen suoraan ompeleminen niin vaikeaa ollut (itseasiassa jopa tavanomaista helpompaa, kun sai seurata raitoja). Huppari on ommeltu OB:n 4/13 kaavalla Beagle boy, jolla olen aiemmin tehnyt traktorihupparin. Tämä uusi huppari on kooltaan 104cm.
Sokerihiirikankaasta on tarkoitus valmistua Einollekin jotain. Tämä Sokerihiiri-kangas on ollut ensimmäisiä kankaita, joiden ostamista olen jälkikäteen ihmetellyt, kun kuosi ei ole ollut niin "minun juttuni", mutta pakko on ollut saada, kun "kaikki muutkin" siitä ompelee. Huvittavaa, että tästä tulikin sitten ensimmäinen Eetun oma valinta. Toivottavasti kangas on mieleinen vielä valmiina vaatteenakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti