lauantai 8. marraskuuta 2014

Isänpäiväkakku


Minun ei ollut tarkoitus isänpäiväksi kakkua leipoa, mutta Mikko sellaista erikseen toivoi, joten päätin kuitenkin ryhtyä tuumasta toimeen. Aloitin suunnittellun pari viikkoa etukäteen ja päädyin tekemään kakun Nalle Puh -teemalla.
Maalasin pari viikkoa etukäteen marsipaanille Nalle Puhin -kuvan pasta- ja geelivärejä käyttäen. Kellertävä väri on sekoitettu keltaisesta ja punaisesta geeliväristä. Pastavärit ostin Prismasta ja geelivärit Citymarketista. Ohjeen kuvan maalaamisen löysin Kinuskikissan sivuilta. Mallikuva löytyi kuvahaun avulla. Sivellin, jota käytin rajaukseen, olisi saanut olla ohuempi, mutta tuli siitä ihan ok näinkin.
Kakkupohjana on ihan viiden munan perussokerikakkupohja Kinuskikissan ohjeen mukaisesti. Pohja ei taaskaan onnistunut kunnolla, vaan kakusta tuli melko ohut. Kostutukseen käytin tuttuun tapaan vaniljamaitoa. Täytteenä on uusimmassa Pirkassa julkaistun lakukakun täyte (2dl kuohukermaa, purkki maitorahkaa, 2rkl sokeria, ½dl lakritsikastiketta ja ½pussia Turkin pippurirouhetta). Täytteen alle levitin Lemon curdia.
Kuorrutin kakun lakritsikinuskilla. Ohje löytyy Kinuskikissan vanhemmasta kirjasta. Reunat koristelin kermavaahdolla (vaniljakreemijauhetta joukossa) ja lopuksi nostin Nalle Puhin kakun päälle. Kakku on kokonaisuudessaan ihan vino, kun onnistuin tekemään pohjasta niin huonon. Eiköhän tuo kuitenkin syötyä tule ;) (Ja tiedän, että isänpäivä on vasta huomenna, mutta tein kakun jo lauantaiksi, jotta meillä on paremmin aikaa syödä se :D )

Tein muuten Mikolle syntymäpäiväkakunkin elokuussa. Kakussa ei ollut mitään ihmeellistä, joten on jäänyt kokonaan bloggaamatta. Täytteeksi laitoin Kinuskikissan vastustamatonta vadelma-daim-täytettä ja päälle tein kinuskikuorrutteen Kinuskikissan ohjeen mukaisesti ja hyvin onnistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti