lauantai 4. tammikuuta 2014

Merinovillanalleja

Sain marraskuussa tilattua Pehemiältä tätä ihanaa merinovillaneulosta.
Siitä piti heti ommella lämpimiä vaatteita talveksi. Ompelin Mikolle paidan joululahjaksi. Ensimmäinen ompelus Mikolle :) Kaavana käytin Linnel handmaden Make It Work Mies -kaavaa ensimmäistä kertaa. Paita on tehty M-koon kaavalla. Hihat vaikutti tosi pitkiltä, joten lyhensin niitä vähän. Muuten tein ihan kaavan mukaisesti. Pääntien huolittelin kanttaamalla mustalla resorilla, kun en oikein muuta huolittelutapaa vielä osaa. Resori on Fabriinasta. Paidasta tuli kivan näköinen, mutta koosta en vielä osaa sanoa mitään. Minun päällä vaikutti melko hyvältä.
Seuraavaksi piti sitten ommella itselle samanlainen paita. Kaavana käytin myös ensimmäistä kertaa Linnel Handmaden naisten Make It Work-kaavaa. Tein koossa M. Hihoja pidensin vähän, mutta muuten tein ihan kaavan mukaan. Kuvassa paita näyttää melko vempulalta, mutta varsinaisessa käytössä en ole paitaa vielä kokeillut.

Paidan kaveriksi tein jo aiemmin raidalliset merinovillaleggarit (bloggaamatta toistaiseksi).

Nallekangasta jäi vielä vähän ja siitä saisi tehtyä lapsille jotakin. Heillä vaan on villavaatteita jo niin paljon, etten taida viitsiä tuhlata kankaanpalaa tänä talvena tai sitten täytyy tehdä reilulla kasvuvaralla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti