torstai 2. tammikuuta 2014

Käteviä miehiä

Näitä joululahjoja vaan riittää edelleen... Kankaiden yönä tuli hankittua Pehemiältä Handy men -jerseytä. Kuosin on suunnitellut Leena Renko. Aluksi se ei innostanut minua ollenkaan, mutta nähtyäni siitä jotain valmiita vaatteita ja kankaan oltua ihan kivassa alennuksessa päätin kuitenkin sitä hankkia. Tilatessa syntyi ajatus ommella siitä paitoja omille käteville miehille eli Mikolle, ukille ja Eetulle. Aikataulullisesti ajattelin, että valmista tulee aikaisintaan keväällä. Toisin kävi ja ensimmäiset Handy men-ompelukset valmistuivatkin jo marraskuussa ja niinpä niitä löytyikin jo joulupaketeista.

Mikon paita on tehty Linnelin MIWmies-kaavalla koossa M. En ole tehnyt kaavaan mitään muutoksia toistaiseksi. Joululahjojen sovittamisen jälkeen voi sitten niitä muutoksiakin tehdä jatkoa ajatellen. Minun päällä hihat vaikuttaa kovin pitkiltä, mutta ehkä miehillä on pidemmät kädet. Hihat on tehty Pehemiältä hankitusta tähti-trikoosta. Musta resori on Fabriinasta.
Ukin t-paita on tehty samaisella kaavalla, mutta koossa XL. Musta trikoo on Kankaisista.
Eetun t-paita on tehty On the Road-paidan kaavalla koossa 104cm. Kaava löytyy OB:sta 1/13. Minulla oli kyseinen kaava piirrettynä valmiiksi useammassa koossa ja vertasin niitä sitten H&M:n valmispaitaan ja huomasin, että On the road-paidan 98cm leveys vastasi valmispaidan leveyttä koossa 92cm. Hihojen pituudella ei tällä kertaa ollut merkitystä. Tämän takia päädyin tekemään paidan 104cm kaavalla ja hihan pituuden katsoin vain vanhoista t-paidoista.
Vauva jäi nyt tällä kertaa ilman omaa paitaa, kun jotenkin kuosi ei tuntunut sopivalta ihan pienelle vauvalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti