tiistai 15. lokakuuta 2013

Pupuja ja kärpässieniä (tuplahihapaita)

Eilen valmistui tällainen paita Eetulle päiväunien aikana. Oli varmaan ensimmäinen kerta, kun sain tehtyä kokonaisen vaatteen yksien unien aikana. Paidan kaava on jo tutksi tullut OB:n Raide numerosta 6/12. Lisäsin kaavaan tuplahihat. Nämä ovat siis ihan todelliset tuplahihat. Seuraavalla kerralla voisi kokeilla valetuplahihoja, kun ryhdyn taas kokeilemaan jotakin uutta.
Paidan kankaat ja resori on ostettu Kestovaippakaupasta. Kankaat ja resori ei sovi ihan niin hyvin yhteen kuin olisin toivonut, mutta näillä nyt mentiin. Olen paitaan tyytyväinen, sillä kerrankin kaikki meni aika lailla nappiin. Ainoa moka oli kokolapun kiinnittämisen unohtaminen pääntietä huolitellessa. Niin minulle käy kyllä melkein jokaisen vaatteen kanssa. Paita on ommeltu koossa 98cm. Se saattaa olla vielä Eetulle iso, mutta täytyy ainakin sovittaa tällä viikolla.
Tämä oli nyt toinen vaate, jonka yhteydessä käytin Schmetzin kaksoisneulaa. Imetyspaidan kanssa en vielä oikein vakuuttunut sen paremmuudesta suhteessa Prymiin, sillä imetyspaitaa ommellessa minulla sotkeutui ylälangat jatkuvasti keskenään, vaikka olin pujottanut ne ihan samalla tavalla kuin aiemminkin. Hyppytikit tosin loppuivat samantien. Tällä kertaa kaikki meni hyvin. Ei tullut hyppytikkejä ja ylälangatkin pysyivät järjestyksessä. Eli taitaa olla totta, että Schmetzin neulat on parempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti