tiistai 29. lokakuuta 2013

Imetystunikoita

Pari imetyspaitaa tein jo aiemmin syksyllä. Ne löytyvät täältä ja täältä. Kummassakaan en oikein ollut lopputulokseen tyytyväinen ja olen jo jonkin aikaa haaveillut Maitotyttö-tyylisestä tunikasta. Niinpä päätin itse yrittää soveltaa sellaisen tunikan ottaen samalla mittoja ja mallia vanhasta Boobin paidasta ja noista aiemmista ompeluksista. Kaavana päädyin käyttämään Autumn Moodia (OB 5/13), sillä olen ollut tähän tunikaan tyytyväinen. Tilauksessa on kyllä myös paljon kehuttu Onion 2035, mutten malttanut sitä nyt odottaa, kun tarjoutui tilaisuus päästä huristelemaan mummin saumurilla. Saumurikuumetta alkaa kyllä olla ilmassa...
Tämä tunika valmistui ensin:
 Joustofrotee on ostettu Metsolasta ja resori Fabriinasta. Tunika on kooltaan 40. Rinnan alla kulkeva resori on noin 30cm pitkä. Mielestäni resori tuli ainakin pari senttiä liian alas. Tässä tunikassa hihat on aavistuksen tiukat. Etukappaleen alaosan yläreunaan ompelin framilonia.
Seuraavaksi ompelin tunikan samalla kaavalla ja samassa koossa Fabriinasta ostetusta porkkanan värisestä joustofroteesta. Levensin kuitenkin hihoja vähän. Samalla tein niistä myös vähän pidemmät (lähes täysmittaiset kankaan riittävyyden mukaan...). Resoria nostin pari senttiä ylemmäksi ja vieläkin olisi ehkä nostovaraa. Tunikoita pääsee kunnolla sovittamaan vasta noin kuukauden päästä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti