keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Aura-matto

Aloitin virkkauskurssilla virkkaamaan ensimmäistä isompaa mattoa. Sain tehtyä kurssilla varmaan 2/3 mattoa ja loput jatkoin sitten vauhdilla kotona. Virkkausinnostuksesta seurasi se, etten välillä sovitellut mattoa lattialle ja siitä tuli ihan lerppareunainen. Viikon verran harmittelin ja katselin mattoa ja sitten ryhdyin purkuhommiin. Inhoan purkamista oli sitten kyseessä, mikä työ hyvänsä. Tällä kertaa purkaminen oli kuitenkin välttämätöntä, sillä sen verran paljon rahaa oli kuteissa kiinni. Purkamisen jälkeen päätin, että minulla on kaksi vaihtoehtoa a) kiristää käsialaa tai b) muokata ohjetta. Päätin kokeilla ensin vaihtoehtoa a. Se tuntuikin toimivan ihan hyvin paria viimeistä kerrosta lukuunottamatta. Viimeinen kerros (jossa nirkot) pisti maton taas lerpattamaan näkyvästi, mutta kuitenkin huomattavasti aiempaa vähemmän. Katselen siis mattoa vähän aikaa näin ja jos siltä tuntuu, puran nirkot vielä pois. Kyllähän se matto kelpaa ilman nirkkoreunaakin.
Maton ohje on Kauhavan kangasaitan ja se löytyy täältä. Kuteet on myös Kauhavan kangasaitan, mutta ne on ostettu Pienestä lankakaupasta. Samasta paikasta on hankittu kuteet jo seuraaviin töihinkin... Tämä matto on virkattu tummanruskeasta Lilli-ontelokuteesta. Ohjeen mukaan kudetta piti mennä lähes neljä kiloa, mutta minä sain kulutettua vain kolmisen kiloa. Virkkasin nro 8 koukulla. Tällä kertaa katkesi ensimmäistä kertaa koukkukin (muovinen). Pitäisi ehkä hankkia metallikoukkuja matonkuteita varten.
Tässä vielä matto oikealla paikallaan. Kuva on luokattoman huono, sillä ihmeellinen valoilmiö tuli kuvaan mukaan (vaikka pihalla on ihan harmaata).
Ompelut on ollut pari päivää tauolla, vaikka kovasti tekisi mieli ommella. Nyt pyykkinarulla kuivuu iso määrä ihania joustofroteita, joten eiköhän sekin asia taas korjaannu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti