torstai 8. elokuuta 2013

Nukkumatti-unihaalari


Täytyy kyllä sanoa, että ylitin itseni käsitöiden saralla ja ompelin vaatekappaleen, johon olen jopa tyytyväinen ja siihen tuli vetoketjukin. Enpä ollut vetoketjuakaan ommellut ainakaan 15 vuoteen, eikä se nytkään varmaan mennyt niinkuin olisi pitänyt, mutta kuitenkin.

Tein siis Ottobre Design-lehden numeron 6/2012 kaavoilla Nukkumatti-nimisen unihaalarin vauvalle koossa 68. Kankaan ja resorin hankin Tampereelta Triteksistä.

Unihaalarissa on siis useita pikkuvirheitä, mutta kokonaisuutena siitä tuli mielestäni hieno, kun huomioi minun lähes olemattomat ompelukokemukset aikuisiällä. Vetoketju on aika vinksallaan, mutta täytyy vielä kertailla jostain, miten se pitäisikään tehdä. Kivaa tässä työssä oli se, että pääsin kokeilemaan uuden (vuoden vanhan) ompelukoneeni ominaisuuksia enemmänkin. Tähän asti olin kokeillut vain suoraa ja siksakkia. Nyt valtaosa työstä tehtiin joustavalla trikoo-ompeleella. Sen lisäksi tarvittiin perussuoran ja siksakin lisäksi hunajakenno-ommelta ja kaksoisneulaa. Yllätyksenä minulle tuli, että ompelulankaa kului tosi paljon. Gutermannin 100m rulla meni lähes kokonaan tähän yhteen pieneen työhön. Käytössä oli väri 946.

Innostuin tästä työstä nyt niin paljon, että seuraavat kaksi työtä on jo valmiiksi leikattuna ja lisäksi kangas- ja tarviketilaus Fabriinaan on tehtynä. Seuraavat pari viikkoa taitaa vaan olla niin kiirettä, etten ehdi ompelukoneen äärelle istahtamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti