tiistai 16. kesäkuuta 2015

Ompeluhaaste

Viime perjantaina osallistuin ensimmäistä kertaa erään ompeluryhmän haasteeseen. Alkuviikosta tilattiin Koot.fi-kaupasta yllätyspaketti, jonka sai avata perjantaina klo 8. Sitten oli päivä aikaa miettiä, mitä kankaasta tekisin. Illalla sitten suunnitelma toteutettiin klo 21-23. Ensimmäinen kerta kun ompelin määrättyyn aikaan ja vieläpä näin myöhään. Yleensä en ompele mitään klo 21 jälkeen (vaan menen nukkumaan). Enkä yleensäkään tykkää, että joku asia pitää olla tiettyyn aikaan valmis. Useimmiten suunnittelen ompeluksia useita päiviä tai jopa viikkoja etukäteen. Sitten piirtelen joku päivä kaavoja ja toisena päivänä leikkaan. Ompelukin ajoittuu useimmiten useampaan päivään. En ole varmaan ikinä tehnyt mitään alusta loppuun asti valmiiksi. Tosin kaavat sai tälläkin kertaa olla valmiiksi piirrettynä.


Paketista paljastui punavalkoraidallista joustocollegea, jossa raidat kulkevat vinottain. Lisäksi mukana oli hand made with love-nauha ja pari nappia, joissa oli Englannin lippu. Päätin pitää riman tällä kertaa hyvin matalalla ja tyytyä ompelemaan kankaasta leggarit. Aloituskuvassa on siis lisäksi kuminauhaa ja kokolappu. Kaavaksi valikoitui 104cm Ropina (OB 6/12). Nauha ja napit jäi kyllä käyttämättä näihin leggareihin.

Sain kankaasta myös jatkoidean ja ryhdyin sitäkin toteuttamaan perjantaina. Aika loppui kyllä kesken, kuten etukäteen osasinkin arvata. Minulla meni 1,5tuntia pelkästään kankaiden leikkaamiseen (molempiin töihin) ja leggareiden ompeluun. Niinpä jatkotyö valmistui vasta sunnuntaina ja silloinkin aikaa kului vielä 1h 10min. Onneksi aina ei tarvitse ommella kellon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti