sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Eetu 2v.

Eetu täyttää tänään kaksi vuotta. Syntymäpäiviä juhlittiin jo eilen hyvin pienimuotoisesti. Leivoin synttäreitä varten kakun, jonka koristelin sokerikuorrutteella. Kaikki ohjeet on Kinuskikissan. Kakkupohja on viiden munan peruskakkupohja. Kostutukseen käytin vaniljamaitoa. Ensimmäisessä välissä on mansikkasosetta ja vaniljamascarponetäytettä. Toisessa välissä on lemon curdia ja mansikkaista marjatäytettä. Samaa marjatäytettä on myös kakun päällä. Sokerimassat ja koristelumuotit tilasin Ullan unelmasta. Kilpikonnat on tehty kakunkoristelu-kurssilla aiemmin.
Tässä kakun päällä on marjatäyte:
 Sitten harmaa sokerikuorrute (vähän tylsä väri, mutta en oikein keksinyt muutakaan, joka olisi hyvin sopinut vaaleansinisiin kilpikonniin)
 Kirjainmuoteilla kirjoitin nimen päälle. Numeroissa kiiltää ikävästi elintarvikeliima.
 Kakun sivulle laitoin vielä tähtimäisiä kukkia. Eetu on nimittäin "tähti-fani". Kukkia koristelin sinisellä sokerilla, mutta se ei ollut hyvä idea, sillä sokeri suli elintarvikeliiman kanssa rumaksi mössöksi.
Olin jo aiemmin leiponut lisäksi whoopies-pohjia. Ne oli ikävästi tarttunut toisiinsa pakastuksen aikana, joten pääsin vielä perjantaina leipomaan uudet pohjat. Tällaisia niistä tuli:
 Koristeluun käytin pikeeriä.
Lisäksi synttäreillä tarjottiin pizzapuusteja jauhelihatäytteellä ja suklaakakkua. Kaikki ohjeet (paitsi whoopiesit) löytyy Kinuskikissan kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti